Sediakan Payung Sebelum Hujan...

Sediakan Payung Sebelum Hujan...

Langit Tidak Selalu Cerah...

Langit Tidak Selalu Cerah...

Jangan Musnahkan Impian Anda...

Jangan Musnahkan Impian Anda...

Berikan Yang Terbaik Untuk Diri dan Insan Tersayang

Berikan Yang Terbaik Untuk Diri dan Insan Tersayang

Monday, November 1, 2010

Plan Pru Lady

Kalau anda seorang wanita, tak sah rasanya kalau anda tidak memiliki sijil / polisi yang diberi nama PruLADY
Kalau setiap bulan, boleh membelanjakan lebih RM200 untuk kasut tumit dan make up, apa salahnya kalau sedikit daripada belanja itu kita simpan untuk masa depan anda. Sambil menabung kita melindungi drp musibah penyakit2 wanita dan musibah pada kehidupan kita sebagai isteri dan ibu pd anak2!
Kami menawarkan 4 plan kepada anda. Anda boleh pilih ikut kemampuan anda.
1) Plan 1 bernilai RM 25,000
2) Plan 2 bernilai RM 50,000
3) Plan 3 bernilai RM 75,000
4) Plan 4 bernilai RM 100,000

CONTOH:
Katakan Anda berusia 30 tahun dan anda memilih Plan 2 yang bernilai RM 50,000:
Apa yang akan anda dapat?
Manfaat bantuan TUNAI RM 50,000 di berikan sekiranya di sah kan mengidap penyakit wanita berikut:
- Kanser payudara, uteri serviks, tiup falopia, ovari, uterus dan vagina/vulva
- Systemic Lupus Erythematosus (SLE)
- Artritis Reumatoid (tulang)
- Jika anda perlu menjalankan pembedahan rekonstruksi muka kerana kemangan, pemindahan kulit kerana kebakaran, pemindahan kulit kerana kanser kulit, kami akan bayar balik kos rawatan sehingga RM 50,000
- Jika di sahkan karsinoma in situ payudara atau uteri serviks
- Kematian kpd pemegang polisi samada akibat penyakit atau kemalangan
Bukan itu sahaja... ada banyak lagi...
Manfaat bantuan TUNAI (RM15,000) kpd pemegang polisi, untuk:
- komplikasi kehamilan seperti penyebaran penggumpalan intravaskular selepas hamil 7 bulan
- kehamilan ektopik, kandungan molar
- kematian fetus selepas 195 hari mengandung
- kematian anak dalam tempoh 30 hari selepas lahir
Ada lagi....
Kami akan membantu anda dengan sumbangan TUNAI 30% iaitu RM15,000 utk anak yg dilahirkan JIKA:
- anak yang lahirkan mengalami kecacatan ventrikel septum, kecacatan atrium septum, sindrom dowm, spina bifida, tetralogi fallot atau transposisi pembuluh utama
Anda juga berhak menerima 3% (RM1,500) dari jumlah plan anda, JIKA BERLAKU:
- Perkahwinan (moga2 dpt jodoh & kekal)
- melahirkan anak (moga tambah rezeki)
- diberhentikan kerja (mintak jauh lah)
- perceraian (mintak jauh..tapi kalau jodoh tak lama, apa bole buat)
- kematian suami (mintak jauh)
Dan sekiranya mencarum, sehingga tempoh matang..dan tidak pernah ada claim langsung, maka SEMUA jumlah caruman dr mula hingga tarikh matang, akan di kembalikan kepada pemegang polisi semula!!!!
So sama aje mcm menabung.. :-)
Sesungguhnya, Kami memahami kehendak wanita sebagai tonggak keluarga!! ibu, isteri, anak dara, puan sri..-)
Menabung di PRULADY hari ini utk masa depan kita dan anak2

Wednesday, June 16, 2010

MAJOR MEDICAL COVER (MMC) 100-400

Major Medical Cover (MMC) mempunyai empat (4) jenis pilihan iaituMMC 100, 200, 300,400 yang memberi alternatif kepada pelanggan bergantung kepada keperluan dan bajet masing-masing.

BERMULA DENGAN RM 100/BULAN, SANGAT CUKUP UNTUK BAYI DARI 15 HARI SEHINGGA DEWASA BERUMUR 20 TAHUN..SETIAP PERTAMBAHAN UMUR 5 TAHUN, TAMBAHLAH RM 25, TAK MAHAL PUN…LAGI PULA IANYA ADALAH PAKEJ INVESTMENTLINK..DAH TENTU IANYA BERBENTUK SIMPANAN PELABURAN, BOLEH DIBAYAR SECARA BULANAN…SAMADA UNTUK DANA PENDIDIKAN ATAU PELAN PERSARAAN…ANDA TENTUKAN…..

Perlindungan bermula dengan MIN RM500,000 sehingga MAK RM 1,500,000 JUTA untuk perlindungan seumur hidup bagi tanggungan bil-bil rawatan hospital di lebih 65 buah hospital panel pakar seluruh Malaysia(tidak termsuk panel klinik).



PALING PENTING, TIADA HAD MAKSIMUM PENGGUNAAN KAD UNTUK TANGGUNGAN BIL RAWATAN PENYAKIT-PENYAKIT KHUSUS SEPERTI DIALISIS, RAWATAN KANSER ATAU APA SAHAJA..GUNAKANLAH SEMAKSIMUM MUNGKIN..BUKANKAH RAWATAN PENYAKIT ITU TIDAK BOLEH DITAHAN-TAHAN??



TEPUK DADA..TANYA KEMAMPUAN..TERUS SIGN…
0132927090

Wednesday, June 9, 2010

Wednesday, May 12, 2010

Lindungilah anak anda sejak dalam kandungan...


~Plan PruMyChild melindungi anak anda sejak dari dalam kandungan lagi~

~Penyakit yg dilindungi ialah Congenital Disease~

0132927090

Monday, May 10, 2010

Simpanlah untuk diri anda sekarang...

Apakah yang BARU tentang simpanan hari tua anda?
Atau anda hanya menganggap masih lama lagi utk nak bersara?
Soal pencen jangan la menyibuk, Nak enjoy dulu masa muda ni?
Lihat sekeliling, org tua anda, anak buah anda, anak anda dan diri anda.
Apakah anda terfikir, masa begitu cepat berlalu?

JANGAN ENDAHKAN post ini jika anda dilahirkan kaya raya.
__________________________________________________________________________________________

FAKTA: Anda boleh bersara jika 5 pra-syarat ini dipenuhi:
1 - Anak anda sudah berdikari sendiri (bekerja),2 - Anda tiada lagi hutang (segala pinjaman dah selesai),
3 - Anda tahu apa yg perlu dilakukan bila bersara (bukan bekerja lagi),
DAN PALING PENTING:
4 - ANDA MEMPUNYAI SIMPANAN YG MENCUKUPI UTK MENERUSKAN GAYA HIDUP SEPANJANG HAYAT disertai MEDICAL CARD (jangka hayat umur +- 75 tahun, kos perubatan, tanggungan kos sara hidup harian).
5 - Anda sudah MEWARISKAN HARTA kpd org tersayang melalui harta sepencarian, pre-hibah, hibah, waqaf & sedeqah, wasiat. Ingat!!! faraid adalah proses terakhir pembahagian harta pusaka.


Tahukah anda bahawa daripada 11 juta pencarum KWSP, hanya 4700 orang shj yg mempunyai simpanan melebihi RM1 juta? Adakah anda salah seorang darinya? Jika tidak, saya mengambil kesempatan utk menjemput anda membuat simpanan berkaitan pelaburan dlm prudential .

Berikut adalah alasan utk anda berbuat demikian secepat mungkin:

- Nilai simpanan hari pencen semakin berkurang akibat inflasi yg meningkat.
Kajian oleh KWSP mendapati kira-kira 90% pencarum mempunyai kurang RM100,000 dlm akaun mereka dan lebih 70% akan kehabisan wang mereka dlm tempoh tiga tahun selepas mengeluarkan caruman selepas bersara.

- Simpanan bulanan juga adalah serendah RM100 sebulan dgn tunai. Cara simpanan bijak sbg tabung pencen ke 2, atau utk tujuan tertentu yg melebihi 5 tahun (Pelajaran, Haji, Rumah dsbg nya). Rebutlah peluang sekarang sementara anda masih sihat.

Kelebihan melabur dgn prudential:
- Manfaat kematian.
- Manfaat kemalangan dan kecacatan kekal (TPD).
- Manfaat penyakit kritikal.
- Manfaat kad perubatan.
- Pulangan dari simpanan.
(5 dlm 1)__________________________________________________________________________________________________

Bila bercakap soal kos perubatan, ramai yg berkata: Saya tak kisah, company tanggung, berapa lama company nak tanggung? saya kerajaan tanggung, wad kelas berapa? mak bapak saya kaya, apa guna jadi anak jika asyik bebankan orang tua saja?. Tapi ramai yg tak sedar, satu hari nanti dia akan berhenti kerja @ diberhentikan, kekayaan akan luput. Nak tanggung sampai bila? Kos sara hidup siapa nak tanggung?

Ramai yang sedar bahawa umur makin meningkat, bila tua, akan datang sakit. Bila sakit perlukan doktor & hospital. Nak ke hospital, perlukan duit. Jika diagnos, berapa kos? kalau TPD, kalau lumpuh, kalau mati, isteri & anak nak makan apa?

Jadi, apa yg perlu saya lakukan? Kini Anda Tidak Perlu Risau: Dapatkan Medical Card segera sementara anda masih muda, sihat dan berkemampuan. Saya sedia membantu.

Jika anda fikir Medical Card adalah mahal, tunggu saat anda sakit.
_____________________________________________________________________________________

Soalan cepumas : Apakah anda fikir jika anda menulis wasiat kpd org tersayang hari ini, esok anda akan meninggal? Kegagalan menulis wasiat telah menyebabkan lebih RM40 Billion harta telah dibekukan kerana masaalah tuntutan. JANGAN biarkan org tersayang anda menanggung kesusahan apabila anda memejam mata utk selamanya.

Monday, May 3, 2010

Takaful untuk semua...

"Dan orang-orang yang (hampir) mati di antara kamu serta meninggalkan isteri, hendaklah berwasiat untuk isteri-isteri mereka, iaitu diberi nafkah saguhati (makan, pakai dan tempat tinggal) hingga setahun lamanya, dengan tidak disuruh pindah dari tempat tinggal) hingga setahun lamanya, dengan tidak disuruh pindah dari tempat tinggalnya. Kemudian jika mereka keluar (dari tempat tinggalnya dengan kehendaknya sendiri) maka tidaklah kamu bersalah (wahai wali waris simati) mengenai apa yang mereka (isteri-isteri itu) lakukan pada diri mereka dari perkara yang patut (yang tidak dilarang Syarak) itu. Dan (ingatlah), Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana..."

Surah Al baqarah : Ayat 240

Tuesday, April 27, 2010

Takafulink Cerdik (Pendidikan)

"Kita atau dia..."

Pendidikan adalah hadiah yang paling berharga daripada ibu bapa kepada anak-anak. Akan tetapi, perlu diingat, pada masa kini, pendidikan yang baik dan sempurna memerlukan komitmen bukan sahaja dari segi masa dan tenaga, malah wang ringgit.

Tahun demi tahun, masalah pelajar tidak dapat meneruskan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi disebab oleh masalah kewangan semakin ramai. Bukan masalah pelajar tidak pandai. Tapi disebabkan oleh MASALAH KEWANGAN.

Bagaimana ini boleh berlaku? Mari kita fikirkan.
Semasa anak masih kecil, adakah mereka tahu yang mereka akan masuk ke universiti satu hari nanti? Adakah mereka tahu untuk masuk ke sesebuah Universiti memerlukan sejumlah wang bagi menampung yuran dan duit belanja pembelajaran? Siapa yang lebih tahu?..Ibu bapa atau Anak?..siapa yang ada pilihan?..Ibu Bapa atau Anak?..siapa yang ada pilihan untuk berbelanja berlebihan hingga terlupa untuk membuat simpanan pada masa mendatang atau membuat simpanan berterusan bagi menyediakan wang untuk pendidikan anak?
Siapa yang mempunyai pilihan.....renung mata anak kita....renung sedalam-dalamnya...sama ada yang baru saja lahir, berumur 1 atau 2 tahun atau yang sudah mula bersekolah....adakah mereka tahu yang satu hari nanti mereka memerlukan sejumlah wang untuk melanjutkan pelajaran demi cita-cita mereka.

Bukan hanya cita-cita mereka, yang mana saya percaya, lebih kepada cita-cita kita untuk melihat anak kita berjaya. Tapi apakah pilihan di tangan dia?...siapa yang mempunyai pendapatan?..kita atau dia?..siapakah yang mempunyai pilihan?..kita atau dia...kita yang mampu memilih untuk memperuntukkan sejumlah wang simpanan secara berterusan untuk dia atau dia sudah mampu untuk mencari wang sendiri untuk menampung pembalajaran mereka?....Jadi, pelan Takafulink Cerdik daripada PruBSN Takaful ini direka khas dalam usaha membantu ibu bapa untuk merancang simpanan pendidikan untuk anak-anak mereka.
Mulalah dari sekarang. Dapatkan pelan yang terbaik yang memberikan perlindungan Takaful dan Pendidikan dalam satu akaun yang komprehensif.
Hubungi 0132927090 sekarang!

Apa dia Pelan Takafulink Cerdik?
Takafulink Cerdik merupakan pelan pendidikan daripada PruBSN Takaful.
Pelan ini merupakan sejenis caruman tetap dan mempunyai tempoh matang sehingga umur anak 25 tahun.

Pelan ini bukan sahaja memberi perlindungan untuk pendidikan malah perlindungan dari segi kematian, kemalangan, peyakit kritikal, kad perubatan (Medical Card) dan beberapa manfaat lain seperti di bawah.Senarai manfaat dan penerangan...

1- Kematian atau Lumpuh Kekal Keseluruhan
Sekiranya berlaku kematian kepada anak, pampasan akan diberikan berdasarkan tahun penyertaan.Umur pada tarikh akan datang
1 Tahun : 20% daripada jumlah perlindungan (sum covered)
2 Tahun : 49%
3 Tahun : 60%
4 Tahun : 80%
5 Tahun dan ke atas : 100%
Sebab kematian terdiri kematian biasa

2- 36 Jenis Penyakit Kritikal
- Sekiranya anak mengidap salah satu dari 36 Jenis penyakit, pemegang polisi akan diberikan pampasan sekali gus (lump sum).
- Segala kos rawatan perubatan akan ditanggung oleh kad perubatan MMC (rujuk manfaat medical card)
- Selepas didapati mengidap salah satu daripada penyakit kritikal ini, semua caruman akan datang akan ditanggung oleh PruBSN sehingga umur anak mencapai 25 tahun atau meninggal dunia, yang mana lebih terdahulu.Wang pelaburan anda akan bertambah secara automatik. Anda tidak perlu membayar apa-apa caruman dan layak untuk menikmati semua manfaat yang masih ada.
Hubungi 0132927090 sekarang!

3- Kemalangan (Mati atau Lumpuh)- Manfaat ini akan membayar pampasan kematian atau lumpuh kekal keseluruhan akibat kemalangan.
- Bayaran ini adalah tambahan kepada bayaran
(Kematian/Lumpuh Kekal Keseluruhan *Manfaat No 1).
- Sekiranya anak meninggal dunia disebabkan kemalangan di tempat awam, atau semasa menaik kenderaan awam yang bergerak di atas jalan raya atau landasan (PLV-Public Landed Vehicle) yang mempunyai jadual perjalanan dan laluan yang tetap, pampasan akan digandakan sebanyak 2 kali (Double Indemnity)
- Sekiranya anak mengalami kecacatan kekal atau kehilangan anggota, pampasan akan diberikan mengikut peratusan (%)
- Jumlah manfaat adalah jenis diperbaharui (renewal benefit)
– Contoh, katakan anda sudah buat tuntutan sehingga habis manfaat ini pada tahun tersebut, jumlah yang dilindungi akan menjadi 100% semula.
- Akan tetapi sekiranya tuntutan 100% dilakukan pada tahun itu, untuk tuntutan manfaat ini pada tahun yang sama tidak dibenarkan. Manfaat ini diperbaharui mengikut tahun polisi.

4-Kad Perubatan (Major Medical Card-MMC)
- Menyediakan dana untuk rawatan perubatan Bayaran terus ke Hospital Panel PruBSN Takaful seluruh - Malaysia. Boleh digunakan di dalam dan luar negara.
- Manfaat yang ditawarkan adalah seperti berikut (Sila refer medical card)
- Jaminan pembaharuan dan dijamin dan tiada port-folio akan dibatalkan.

5- Elaun Hospital
- Manfaat ini akan diberikan mengikut jumlah hari klien duduk dalam wad.
- Tidak tertakluk kepada hospital swasta sahaja, sekiranya anda masuk hospital kerajaan sekali pun, Elaun Hospital akan dibayar.
- Sekiranya bil hospital swasta telah ditanggung oleh syarikat anda.
- Elaun Hospital ini juga boleh kita tuntut (claim) tanpa memerlukan bil atau resit asal.

6- Elaun ICU
- Elaun tambahan akan diberikan disepanjang tempoh klien berada dalam ICU.

7- Elaun Bedah
- Elaun Bedah akan diberikan sekiranya klien menjalani procedure pembedahan. Sila rujuk Jadual Manfaat Elaun Pembedahan.

8- Elaun Lumpuh
- Pampasan ini akan diberikan kepada klien apabila klien didapati Lumpuh Kekal Keseluruhan (Total Permanent Disable)

9- Khairat Kematian- Bayaran RM 2,000 untuk khairat kematian bagi tujuan menanggung kos pengebumian jenazah.
- Pampasan ini boleh dituntut sebaik sahaja klien meninggal dengan mengemukakan bukti kematian seperti permit pengebumian, surat kematian atau keratan akhbar mengenai berita kematian tersebut

10- Premium Percuma
Manfaat ini akan menyambung simpanan klien secara automatik sekiranya
Anak disahkan mengidap salah satu daripada 36 jenis penyakit kritikal.
Sila rujuk senarai penyakit kritikal
Pembayar meninggal dunia
Pembayar lumpuh kekal keseluruhan (TPD)
Pembayar mengidap salah satu daripada 36 jenis penyakit kritikal.
Semua manfaat lain dalam plan ini berkekalan sehingga tamat tempoh polisi iaitu pada umur anak 25 tahun.

11- Pulangan Pelaburan
- Tiada tempoh matang untuk mengeluarkan wang anda.
- Wang pelaburan boleh dikeluarkan pada bila-bila masa untuk tujuan pembelajaran anak dengan syarat nilai tunai terkumpul melebih RM 4,000.
- Anggaran pulangan pelaburan 9% hingga 11% setahun (bergantung kepada prestasi pasaran dan dana yang anda pilih).
- Sekiranya anda ingin mendapatkan pulangan yang lebih tinggi, anda boleh menambah caruman tambahan dalam Takaful Saver.

12- Takaful Saver
- Manfaat tambahan untuk memaksimumkan simpanan pendidikan untuk anak anda.
Hubungi 0132927090 sekarang!